A cyclist covers first 10 km in 45 minutes, next 10 km in 1 hour and last 10 km in 1 hour 15 minutes. Find the average speed of the cyclist

Question

A cyclist covers first 10 km in 45 minutes, next 10 km in 1 hour and last 10 km in 1 hour 15 minutes. Find the average speed of the cyclist in the whole journey.
please explain full​

in progress 0
Nevaeh 4 days 2021-10-11T05:42:41+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-10-11T05:44:00+00:00

    Answer:

    10km/h

    Step-by-step explanation:

    First lets take the distances as

    D¹=10km

    D²=10 km

    D³ =10 km

    Also,

    D¹+D²+D³= 10+10+10 =30km

    Now lets take the time as

    T¹= 45 mins

    T²= 1 h =60mins

    T³ = 1h 15 mins = 75 mins

    Now,

    T¹+T²+T³= 45+60+75=180mins =3h

    Now,

    Average speed = total distance/total time

    D¹+D²+D³/T¹ +T²+T³

    30km/3h

    10km/h

    0
    2021-10-11T05:44:20+00:00

    total distance covered by the cyclist = 10 + 10 + 10 = 30 km

    total time taken by the cyclist = 45 + 60 + 75 = 180 mins = 3 hours

    average speed of the cyclist = 30/3 = 10 km/h

    therefore, the speed of the cyclist is 10 km/h

Leave an answer

Browse

14:4+1-6*5-7*14:3+5 = ? ( )