A can do a peice of work in 15 days and B in 20 days .If they together work on it for 4 days .then the fractions of work is left​

Question

A can do a peice of work in 15 days and B in 20 days .If they together work on it for 4 days .then the fractions of work is left​

in progress 0
Evelyn 2 months 2021-11-10T19:49:12+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-11-10T19:50:32+00:00

    Answer:

    A can do a work in 15 days and B in 20 days

    A can do the work in 15 days.

    Thus A finishes in one day = 1/15 work.

    B finishes in one day = 1/20 work

    Together, they finishes in one day

    1/15 + 1/20 =7/60 work

    If they work together for 4 days then what is the fraction of work that is left?

    In 4 days they will finish work = 4 × 7/60 = 7/15 work

    Remaining work left = 1 – 7/15

    = (15 – 7)/15

    = 8/15

    The fraction of work left is 8/15

    Answer : The fraction of work left is 8/15

    0
    2021-11-10T19:51:01+00:00

    Step-by-step explanation:

    Take LCM of 15 and 20 as the total amount of work which is 60 units in this case.

    A can do work in 15 days therefore amount of work done by A in 1 day is 60/15 = 4 units

    B can do work in 15 days therefore amount of work done by A in 1 day is 60/20 = 3 units

    Total amount of work done in 1 day =A work of 1 day+B’s work of 1 day=4 units +3 units=7 units

    Amount of work done in 4 days =4*7=28 units

    Amount of Work Left = 60–28=32 units

    Fraction of work left = Amount of work left/ Total Work = 32/60 = 8/15.

Leave an answer

Browse

14:4+1-6*5-7*14:3+5 = ? ( )