7.) The population of a town increases at 5% per annum. Its present population is 16000 What will be its population after 2 years?

Question

7.) The population of a town increases at 5% per annum. Its present population is 16000
What will be its population after 2 years?
8)The price of a teaset is increased by 5%. If the increased price is 441, what is its
original price?
please answer both questions ​

in progress 0
Remi 1 week 2021-10-04T13:06:33+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-10-04T13:07:34+00:00

    Answer:

    Population of a town increases per annum = 5%

    Present population = 16000

    1st Year = 5÷100×16000 =800

    16000+800 = 16800

    2nd Year = 5÷100×16800= 840

    16800+840 = 17640

    0
    2021-10-04T13:08:08+00:00

    Answer:

    increase in population per years=5%

    total population=16000

    5%of 16000=800

    increase in population after 2years 2*800 =1600

    population after 2years = 16000+1600=17600

Leave an answer

Browse

14:4+1-6*5-7*14:3+5 = ? ( )