4. A man buys 5 dozen eggs at 36 per dozen. Out of which 5% got broken. He sold the remaining eggs for 48 per dozen. What was h

Question

4. A man buys 5 dozen eggs at 36 per dozen. Out of which 5% got broken. He sold the
remaining eggs for 48 per dozen. What was his total gain​

in progress 0
Evelyn 2 weeks 2021-11-15T09:31:29+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-11-15T09:32:50+00:00

    Answer:

    rupees 48

    Step-by-step explanation:

    cp=5×36=180

    total no. of eggs =5×12=60

    no. of broken egg = 5/100 = 3

    remaining egg = 60-3 =57

    Now,

    no. of dozen = 57 /12=(4+3/4) dozen

    cost of 4 dozen =48×4=192

    cost of 3/4 dozen =3/4×48=36

    total money =192+36=228

    gain 228-180 = 48

    0
    2021-11-15T09:32:53+00:00

    HERE IS YOUR ANSWER

    CP = 5 x 36= 180

    total number of eggs = 5x 12= 60

    number of broken eggs

    = 5/100 x 60

    =3

    remaining eggs = 60-3 = 57

    Now

    number of dozen = 57/12 =( 4+ 3/4) dozen

    cost of 4 dozen = 48 x 4= 192

    cost of 3/4 dozen = 3/4 x 48 = 36

    total money = 192 + 36 = 228

    gain = 228 – 180 = 48

    PLEASE MARK BRAINLIEST AND FOLLOW ME

Leave an answer

Browse

14:4+1-6*5-7*14:3+5 = ? ( )